לכל מי שלא ידע: החל מתאריך ה-01.01.19, נאסרה הרכיבה על אופניים חשמליים, למי שלא עבר בהצלחה את מבחן התיאוריה לאופניים חשמליים, או לחילופין, למי שאין בידיו רישיון נהיגה כחוק. היכן ניגשים למבחן? מאיזה גיל ניתן לגשת להיבחן? מה מתווה הבחינה? כל התשובות בכתבה שהכנו עבורכם.
במסגרת התכנית להגברת הבטיחות של רוכבי האופניים החשמליים, אשר יצאה לפועל בראשון לינואר שנת 2019, קבע משרד התחבורה מתווה לקבלת רשיון ייעודי לרכיבה על אופניים חשמליים, אשר כולל מבחן תיאוריה שחובר במיוחד לציבור רוכבי האופניים החשמליים. חשוב לציין כי כל מאן דהוא, אשר מחזיק בידיו רישיון נהיגה על רכב כחוק, אינו נדרש לעבור את מבחן התיאוריה הנ"ל. המבחן מיועד עבור מי שאינו בעל רישיון על מכונית ומבקש לנהוג על אופניים חשמליים (לרוב, בני נוער).
מבחן תיאוריה לאופניים חשמליים- נקודות חשובות
מבחן התיאוריה הייעודי כולל 30 שאלות מקצועיות הנוגעות לכללי הרכיבה הבטוחה והנכונה על אופניים חשמליים, ע"פ חוקי התעבורה. רק מי שעובר בהצלחה את הבחינה יקבל היתר נהיגה מיוחד לרכיבה על אופניים חשמליים. בדומה למבחן התיאוריה על רכב, מבחן התיאוריה לאופניים חשמליים כולל כאמור 30 שאלות, כאשר יש לענות נכונה לפחות על 26 שאלות מתוכן. (כל נבחן שטועה ב-5 שאלות או יותר- יכשל בבחינה).
למבחן ניתן לגשת רק מגיל 15 וחצי ומעלה, אולם זה המקום לציין כי ע"פ חוקי התעבורה במדינה, הרכיבה על אופניים חשמליים מותרת רק למי שמלאו לו 16 שנים.
איך מתכוננים בפועל למבחן תיאוריה לאופניים חשמליים?
מאגר השאלות והתשובות למבחן עיוני לרוכבי אופניים חשמליים (A3), נמצא באתר משרד התחבורה והבטיחות בדרכים. [כמו כן, ישנם גופים פרטיים רבים אשר עוסקים בהכנה פרטנית ולמידה מרוכזת למבחן (גם באופן מקוון)]. על מנת לגשת לבחינה, עליכם להנפיק "טופס ירוק" (טופס בקשה לרישיון נהיגה הכולל בין היתר בדיקת עיניים) בתחנות צילום לרשיון נהיגה. רק לאחר שהנבחן ממלא את הטופס הנ"ל, הוא רשאי להיבחן במבחן התיאוריה לאופניים חשמליים באחד מתוך 45 מרכזי בחינות תיאוריה שממוקמים ברחבי הארץ.
התכנית להגברת הבטיחות של רוכבי אופניים חשמליים- למה בעצם?
נתוני הדו"ח שפירסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מגלים כי בשנת 2019 נפגעו כ-1,427 אנשים כתוצאה מתאונות אופניים חשמליים. המספרים הללו רק הולכים ותופחים נכון לשנת 2020, (והיד עוד נטויה). נכון להיום, תאונות דרכים בקרב רוכבי אופניים חשמליים הינן שכיחות עד שכיחות מאוד. משכך, המציאות הזו הצריכה מהממשלה לגבש מתווה נוסף להגברת המודעות לרכיבה בטוחה, פרט לאכיפה בדמות קנסות ודוחות כספיים.
לפי דברי משרד התחבורה, התכנית להגברת הבטיחות של רוכבי האופניים החשמליים, טומנת בחובה פעולות נוספות, כאשר מטרתה בסופו של יום, היא להסדיר ולהנגיש עבור כלל הציבור את חוקי הרכיבה הבטוחה והאופן הנכון שבו יש לנהוג, בשעה שרוכבים על אופניים חשמליים.
משרד התחבורה מצידו פועל במישור נוסף, של הגברת פעילות ההסברה בקרב הרוכבים וכן בקרב ההורים. סמנכ"ל אגף התנועה במשרד התחבורה, אבנר פלור, ציין כי משרדו, בשיתוף משרד החינוך והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, הרחיבו את הלימודים התעבורתיים בתיכונים העל יסודיים והטמיעו במסגרתם גם את לימודי הרכיבה הנכונה על אופניים חשמליים.
ואם כבר אתם עושים תיאוריה לאופניים חשמליים, חשוב לקרוא גם את המאמר הבא >> חוק ביטוח לאופניים חשמליים