תאונת קורקינט ביטוח: לאור נתוני הנפגעים הגבוהים מתאונות קורקינט חשמלי, חברות הקורקינטים צריכות לנקוט עמדה חד משמעית וחסרת פשרות הגורסת כי יש לרכב לפי כללי הבטיחות וכן לרכוש פוליסת ביטוח קורקינט, לפחות עד שהקורקינט החשמלי יכנוס תחת כנפי חוק ביטוח חובה.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מכניס, בין היתר, להגדרת "רכב מנועי" את הקלנועית, והסגוויי, אך אינו כולל אופניים וקורקינטים חשמליים. לפיכך, אין חובה על המשתמשים בהם להצטייד בביטוח חובה כמו שנדרש לגבי כל רכב מנועי אחר. זאת מכיוון חוק ביטוח חובה לאופניים חשמליים.
נכון להיום, במקרה של תאונת קורקינט וביטוח על-פי פסיקת בית המשפט העליון משנת 2010, קורקינט חשמלי אינו מצריך רישוי ואינו מוגדר כרכב מנועי. לפיכך, רוכבים שנפגעו אינם זכאים לפיצוי כלשהו, ואם איתרע מזלם ופגעו בהולך רגל – עליהם גם לפצות את הנפגעים מכיסם (אלא אם יש בידם פוליסת ביטוח צד ג').
הפתרון האחרון שהוצע ע"י שר התחבורה ישראל כץ – הגבלת רכיבה לגיל 16, לימודי תיאוריה וקנסות – רחוק מלספק את הסחורה, ואינו נותן מענה לאוכלוסיית הרוכבים הפצועים ולמשפחותיהם. זה יותר כמו פלסטר על פצע זיהומי.
תאונת קורקינט וביטוח:
אל תצפו שהממשלה, במצבה הנוכחי, תפעל בנושא קידום רכיבה בטוחה
בימים שבהם בחירות רודפות בחירות ואין ממשלת קבע בישראל, קשה לצפות שהמדינה תצליח לנקוט מהלכים אפקטיביים לשינוי המגמה, גם אם זוהי אחריותה. ואם כבר מעורבות, היא עשויה לפעול באופן קיצוני: במקומות אחרים בעולם, כדוגמת בריטניה, הקורקינטים כבר אינם חוקיים. הלחץ הציבורי בארץ עלול להביא למצב דומה.
תאונת קורקינט וביטוח: מה מצופה מחברות הקורקינטיים השיתופיים?
חברות הקורקינטים השיתופיים צריכות לנקוט יוזמה בולטת וחדה – כזו שתראה לציבור שכולם באותו צד – נגד נהיגה פרועה וחסרת אחריות. באופן זה, הן עשויות לקבל נקודות זכות ולמגר את האיום על קיומן. החברות צריכות לנקוט יוזמה שיווקית ולצאת בקמפיינים לעידוד נהיגה זהירה בשיתוף הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, לבצע הדרכות בבתי ספר ולנקוט בכללים משמעתיים נגד רוכבים שלא מצייתים לחוקים ומסכנים את עצמם ואת אחרים.
מותר להניח כי מי שפיתח את הקורקינטים השיתופיים יידע במקרה הצורך לייצר גם מגבלות טכנולוגיות שימנעו מרוכבים שלא עונים לסטנדרט הבטיחותי המצופה לעלות על כלי הרכב הזה.
סליחה, מי האחראי כאן? פיצוי תאונת קורקינט וביטוח
במצב כזה, שבו הלכה למעשה- אין כל "מבוגר אחראי" בזירה, שדואג לתאונת קורקינט ביטוח ולרווחתם של רוכבי הקורקינט החשמלי לעת צרה, חשוב שבעתיים לרכוש ביטוח קורקינט חשמלי, אשר מעניק כיסוי ביטוחי לא רק להוצאות הנגרמות כתוצאה מפציעה או להוצאות הרפואיות שצריך לשלם. אלא, גם לאבדן של ימי עבודה או לפגיעה בהכנסה במקרה של אשפוז ממושך- דבר שהוא בבחינת גלגל הצלה של ממש.
מה שהכי קריטי בתאונת קורקינט חשמלי, זה שצריך כסף, ומהר. המענה המיידי של פיצוי כספי בביטוח תאונת אישיות לקורקינט חשמלי, מאפשר לרוכב להתמקד בהחלמה. הרוכב לא יכול בעצם להתמודד עם הוצאות פתאומיות לאחר התאונה, לכן הביטוח נותן את מרווח הנשימה להתאוששות מבלי לדאוג לחזרה מהירה לעבודה, או להוצאות שלא יוכל לכסות במצב הרגיש בו הוא נמצא כרגע.