קורקינט חשמלי הוא ללא ספק כלי הרכב האידיאלי במדינה כמו שלנו- ישראל ידועה בצפיפות שבמרכזי הערים שבה, באקלים החם שלה ובכך שהיא ברובה מאופיינת באדמה מישורית. (אתם חייבים גם להודות שהחורף כאן הוא לא בדיוק חורף, וגם לא עושה רושם שיפקוד אותנו "חורף אמיתי" מתישהו). כך שרוכב קורקינט חשמלי צפוי להיות יכול לנצל לרכיבה את הקורקינט החשמלי שלו, כמעט בכל ימות השנה. אז איך אנחנו ממקסמים את השימוש בדו גלגלי הממונע הזה באופן הטוב ביותר?
מה חשוב שיהיה בקורקינט החשמלי שלכם?
ממש כפי שאנו מגדירים תכונות אופי רצויות בבן זוג פוטנציאלי, עלינו לדעת מה חשוב שיכלול הקורקינט החשמלי שלנו, לפני שאנו רוכשים אותו. אנחנו אולי נשמע כעת קצת כמו הורים מודאגים אבל ראשית, יש לוודא כי מתקיימים בקורקינט החשמלי שלכם, כל האלמנטים הנוגעים לבטיחות. להלן צ'ק ליסט של דברים שלדעתנו אסור לוותר עליהם בעת רכישת קורקינט חשמלי:
- וודאו כי הקורקינט החשמלי שאתם חפצים בו, עומד בתקן שנקבע על ידי מכון התקנים הישראלי, כולל סימון עם פרטי הדגם, היצרן והיבואן (שם הדגם, ארץ הייצור, שם היצרן, שם היבואן, כתובת היצרן, הספק מנוע ומהירות מרבית). חשוב לנו להדגיש לפניכם כי אסור בתכלית האיסור (!!!) לרכוש קורקינט חשמלי שעבר התאמות לא חוקיות, כגון הגדלת הספק המנוע וכו'.
- רובם של רוכבי הקורקינט החשמלי אינם מעודכנים לחשיבות שיש לנושא משקלו של הקורקינט. תארו לעצמכם שרובנו רוכשים קורקינט חשמלי ולאחר מכן לגרור אותו במעלה המדרגות מספר קומות. מסתובבים איתו מקופל, מכניסים אותו לכלי תחבורה ציבוריים כמו הרכבת וכו'. על כן ראוי לציין כי ככל שהקורקינט קל יותר, כך הוא נוח יותר. ומנגד, אותו יתרון משמש גם כחיסרון- ככל שהקורקינט קל יותר, כך הסוללה שמפעילה אותו היא פחות חזקה. אם אתם מתכוונים לנסוע בדרכים עקלקלות, שיש בהן עליות ושיפועים, הרי שרצוי לכם לבחור בקורקינט שהוא כבד ויציב יותר.
- צעד חכם ומומלץ נוסף שאנו ממליצים עליו הוא כי במקביל לרכישת הקורקינט אל תוותרו על רכישת ביטוח קורקינט חשמלי – (אנחנו ממליצים על רכישת ביטוח בסוכנות הביטוח המוכרת "אורבן רייד" שכבר הוכיחה את עצמה כאמינה ויצרה לעצמה שם בקרב שוק חברות הביטוח). על אף שביטוח הוא דבר אשר נראה לציבור הרוכשים פעמים רבות כתשלום מיותר שאין בו כל שימוש ו/או צורך, מתגלה הלכה למעשה כהחלטה הנכונה ביותר שבעל קורקינט יכול לעשות. (ישנם מקרים רבים שבהם רוכבי קורקינט חשמלי נקלעו לתאונות קורקינט שהובילו לשיבוש זמני אך קשוח באורח החיים שלהם. תאונות קורקינט כאלו ואחרות עלולות להביא למצב שבו הנפגע בתאונה מנוע מהגעה לעבודה במשך מספר חודשים, אך כידוע, הוצאות המחיה השוטפות עדיין ממשיכות ובמקרה כזה ביטוח קורקינט חשמלי הוא ממש בבחינת "הצלת חיים").
ומה עם הכסף?
כמובן שיש שוני בין עלותו של קורקינט חשמלי אחד למשנהו ולכן עליכם להקצות תקציב מסוים שאותו אתם "מוכנים" להוציא לצורך איכות החיים המשופרת שהקורקינט החשמלי החדש שלכם יעניק לכם. במהלך חישוב התקציב רצוי לקחת בחשבון לא רק את מחיר עלותו של הקורקינט אלא גם את עלות התחזוקה שלו, לרבות מוצרים משלימים שתרצו לרכוש וכו’ (ממש כמו שעושים לפני שרוכשים מכונית חדשה). מחירי הקורקינטים היום נעים בין מחירים של 1,500 ₪ ועד 9,000 ₪.
מי שמתבייש- מתייבש
בטרם קבלת החלטה, אין חכם כבעל ניסיון מומלץ לתאם נסיעת מבחן ולהתאים באופן אישי את סוג ודגם הקורקינט החשמלי האידאלי עבורכם. בהצלחה!