מי מאיתנו לא מתבאס כששוטר תנועה מסמן לו לעצור בצד? היום, בעידן שבו הדו גלגלי הממונע חדר כבר כמעט לכל עיר במדינה, הרי שגם רוכבי האופניים החשמליים שותפים לתחושה הקשה של קבלת דוח משוטר, ובפרט כאשר מדובר בדוח לא מוצדק. מה ניתן לעשות בנושא? כיצד ניתן לבטל דוח אופניים חשמליים?
כל התשובות בכתבה שהכנו עבורכם.
אין מחלוקת על כך שרוכבי האופניים החשמליים נדרשים לעמוד בחובותיהם הבסיסיות ובהן רכיבה בטוחה בהתאם לחוקי התנועה, באופן שאינו מסכן הן את הציבור, והן את עצמם. אולם בד בבד, לעיתים נדמה כי האכיפה מבוצעת באופן שהוא לא הוגן כלפי ציבור הרוכבים; תוך התקטננות ועמידה דווקנית על מילוי הוראות החוק, גם במצבים בלתי אפשריים- כמו מקומות מאוד מסוימים, שבהם אין מנוס ממעבר רגעי על החוק בשל תכנון עירוני לקוי.
קיבלתם דוח לא מוצדק? כך ניתן לבטל דוח אופניים חשמליים
א. והעיקר לא לפחד כלל מדוח אופניים
רובנו נוטים לחשוש ולהירתע כאשר שוטר או פקח עירוני פונה אלינו, ולעיתים הדבר אף גורם לנו להשתתק. ברור שאין להתפרץ או לנהוג באופן מזלזל חלילה כלפי מי מהעובדים האמונים על אכיפת החוק במדינתנו, אולם יש לזכור כי גם הם בני אדם, אשר מטבע הדברים, מועדים לטעויות ובמקרה שאנו יודעים שקיבלנו דוח לא מוצדק – זוהי זכותנו המלאה לעמוד על כך שלא ייגרם לנו כל עוול.
כשהשוטר/ הפקח מעמת את רוכב האופניים החשמליים עם העבירה שהוא כביכול ביצע, רוכב האופניים לרוב ישיב בגמגום ויפצח בנאום התנצלות סטייל "אני פשוט נורא ממהר"/ "אני עובר/ת יום ממש קשה" וכו'. במקרים מסויימים, כשנראה כי ההתרפסות לא "עשתה את העבודה" והשוטר לא מרפה מאיתנו, ישנה תחושה שאולי הוא יוותר לנו בתמורה לכנות, ואז אנשים נוטים להודות בעבירה!
חשוב מאוד לזכור: הודאה בביצוע העבירה היא מהותית מאוד, וברוב המוחלט של המקרים הינה 'נקודת אל חזור', מכיוון שהיא לעד תהא מתועדת כגרסתו של הנקנס בחלק התחתון של דוח ברירת המשפט. אם רכבת על אופניים חשמליים ובפועל לא התכוונת להודות על העבירה המיוחסת לך- ההודאה אשר מסרת מול השוטר תגרום לך לנזק שהוא כמעט בלתי הפיך. לכן, אם רכבתם על האופניים החשמליים שלכם ועצר אתכם שוטר, ומתעורר בליבכם אפילו הספק הכי קטן באשמה שלכם – אין להודות באשמה.
ב. ערעור על דוח האופניים החשמליים
לאחר שלא הודנו באשמה, יש לבדוק בפרוטרוט בדו"ח מהי העבירה המיוחסת לנו ולאחר מכן לגשת לחוקים ולתקנות הרלבנטיות כדי לוודא אם אנחנו באמת אשמים במיוחס לנו, או שלא. אם גילינו שאכן לא ביצענו עבירה ו/או שיש נסיבות שהחוק מגדיר כמוצדקות לכך שנהגנו באופן שבו נהגנו, אז עלינו לפעול באופן הבא:
ראשית יש לזכור שמרגע קבלת הדוח בפועל, יש לנו בעצם 90 יום לבקש להישפט (התאריך האחרון לבקש להישפט מופיע גם בדו"ח עצמו). הבקשה להישפט מבוצעת באמצעות משלוח הספח- "בקשה להישפט" המצורף לדו"ח. כמו כן, יש להגיש בקשה לביטול הדוח תוך 30 יום, ובמסגרתה לפרט את הסיבות אשר בגינן לשיטתנו יש לבטל את הדו"ח שניתן לנו. האם ידעתם על ביטוח חובה לאופניים חשמליים? הקליקו לקריאה בהרחבה
חשוב לזכור כי אם ברצונך להגיש ערעור על הדוח אזי אין לשלם את הדו"ח כי תשלום הדוח מהווה למעשה הודאה באשמה.
בהצלחה!