מאחורי תאונות הקורקינט החשמלי שפוקדות אותנו חדשות לבקרים, עומדת "חשיבה ישראלית" מובהקת. אותה חשיבה שלא מאפשרת לנו למצוא את כפתור היציאה ממשבר הקורונה: פופוליזם נמרץ אשר מחליף תכנון מאורגן שאמור להתבסס על למידה מניסיונן של מדינות אחרות ברחבי העולם. וכל עוד שאנו נותרים במצב הזה- הרי שרכישת פוליסת ביטוח תאונות אישיות לקורקינט חשמלי, היא בגדר חובה של ממש.
למה תאונות קורקינט חשמלי קורות? הנחת היסוד היא, שישנם שני גורמים מרכזיים לכך. הגורם הראשון נוגע למהותו של הקורקינט החשמלי עצמו: "עמידת המוצא" של הרוכב על הקורקינט, ממוקמת כמספר סנטימטרים בדיוק מעל האדמה. עובדה זו גורמת לתחושה בה אתה עדיין חלק בלתי נפרד מציבור הולכי הרגל, ומה"הוויה" שיש על המדרכה. כמו כן, המרחב שתופס קורקינט חשמלי שנמצא על המדרכה, איננו חורג בהרבה מהרחב שתופס הולך רגל.
הגורם השני, נוגע לאופן החשיבה שלנו, הישראלים: אחד המאפיינים הבולטים של ה"ישראלי המצוי" הוא הדרייב התמידי למצוא כיצד ניתן לקצר את הדרך (הן בהקשר חיובי והן בהקשר שלילי). הרי, זה ב-DNA שלנו, אם אפשר להגיע מנקודה A לנקודה B בדרך יותר קצרה מאשר קו ישר, היו סמוכים ובטוחים שיהיה זה ישראלי שימצא אותה. אנחנו אלופי ההברקות. החל מה"קומבינה" ועד לגילויים המרעישים ביותר בעולמות ההייטק והרפואה. (לא מפתיע שזו אחת התכונות המרכזיות שהופכות אותנו למבוקשים בפקולטות בחו"ל).
רוכבי הקורקינט הקלאסיים שבינינו, אכן מחפשים תמיד לרכב על שבילי האופניים הסלולים למיניהם, במקום "להידחף" למדרכה, אבל, זוהי רק ברירת מחדל. במקום שבו אין בנמצא שביל אופניים זמין לרכיבה, וודאי שלא תצוץ בדעתנו המחשבה שאולי כדאי להאריך במקצת את הדרך, ע"י רכיבה בשבילי אופניים חלופיים שיקחו אותנו, 5 דקות מאוחר יותר, למקום היעד.
ביטוח תאונות אישיות לקורקינט, מה עושים בהינתן תאונת קורקינט?
יותר ממה שחשוב להבין את הסיבה למכת תאונות הקורקינטים, חשוב לחפש ולמצוא את הפיתרון. הקורקינטים החשמליים גובים קורבנות כמעט מדי יום: ע"פ נתוני הלמ"ס, בשנת 2019 עלה מספר הנפגעים כתוצאה מתאונות קורקינט חשמלי ב- 152%, ביחס לשנה הקודמת- 2018. לכן עולה החשיבות לביטוח תאונות אישיות לקורקינט נתוני הנפגעים לשנת 2020 טרם פורסמו, אך גם ממספר התאונות שנחשפו ע"י כלי התקשורת עד כה, לא נראה כי המצב "מזהיר" בלשון המעטה, והיד עוד נטויה. וזה מה שמוביל אותנו לשאלת השאלות – מי יפצה את הרוכבים שנפצעו על נזקי הגוף שנגרמו להם, או את משפחות ההרוגים? מי מפצה את הולכי הרגל שנדרסו ע"י האופניים החשמליים? במקרים רבים אנשים אלה נותרים ללא כתובת לתבוע.
פוליסת ביטוח תאונות אישיות לקורקינט חשמלי
משפחת אורבן רייד מייחלת לפיתרון הולם, ומספקת לכם את החשוב מכל בימים אלו: פסק הדין מתאריך 18.6.20, שניתן בבית המשפט המחוזי ע"י השופטת חדווה וינבאום וולצקי, התריס בדיוק נגד סטטוס הקוו הזה שנוצר. הוא מכיל ביקורת חריפה כלפי רשויות המדינה שלא הכפיפו את רוכבי הקורקינטים החשמליים לרכוש כיסוי ביטוחי, אך כעת המושכות הן בידיים של המדינה והיא האחראית להסדיר את נושא הבטיחות (והביטוח) למקרים של תאונות בהן משתתפים רוכבי קורקינטים חשמליים.
פסיקה זו מדגישה לנו עד כמה חשוב לרכוש ביטוח קורקינט חשמלי, אשר מעניק כיסוי ביטוחי לא רק להוצאות הנגרמות כתוצאה מפציעה או להוצאות הרפואיות שצריך לשלם. אלא, גם לאבדן של ימי עבודה או לפגיעה בהכנסה במקרה של אשפוז ממושך- דבר שהוא בבחינת גלגל הצלה של ממש.
מה שהכי קריטי בתאונת קורקינט חשמלי, זה שצריך כסף, ומהר. המענה המיידי של פיצוי כספי בביטוח תאונת אישיות לקורקינט חשמלי, מאפשר לרוכב להתמקד בהחלמה. הרוכב לא יכול בעצם להתמודד עם הוצאות פתאומיות לאחר התאונה, לכן הביטוח נותן את מרווח הנשימה להתאוששות מבלי לדאוג לחזרה מהירה לעבודה, או להוצאות שלא יוכל לכסות במצב הרגיש בו הוא נמצא כרגע.