עליה מתמדת במספר פצועי תאונות אופניים חשמליות. איפה טעינו? מסתבר שהזנחת התשתיות, לצד אכיפה מוגברת מול הסברה מועטת, הן מתכון מנצח כדי להגיע למקום שבו אנו נמצאים היום.
תאונות אופניים חשמליות סטטיסטיקה – הנתונים לא משקרים.
ע"פ נתוני הלמ"ס, בשנת 2019 עלה מספר הנפגעים כתוצאה מתאונות אופניים חשמליות ב- 152%, ביחס לשנה הקודמת- 2018. אמנם הסטטיסטיקה של הנפגעים לשנת 2020 טרם פורסמה, אך גם ממספר תאונות האופניים החשמליות שנחשפו ע"י כלי התקשורת עד כה, לא נראה כי המצב "מזהיר" בלשון המעטה, והיד עוד נטויה.
סטטיסטיקה של תאונות אופניים חשמליות: אנחנו (לא) על המסלול
נכון, התשתיות בישראל ככלל, וב"מדינת ת"א" בפרט, עדיין אינן אידיאליות לרכיבה של אופניים חשמליות. די להבחין בהתייחסותן של מדינות העולם לחשיבות הנושא, כדי להבין שאנחנו עדיין לא הפנמנו דיו את השינוי התחברותי של מהפכת האופניים החשמליות- ברחבי העולם, ערים רבות ניצלו את הסגר כדי לסלול שבילים ייעודיים לאופניים חשמליות, או להקצות להן נתיב על חשבון כלי רכב, ולפנות את המדרכות להולכי הרגל. אולם כאן בארצנו הקטנטונת, ציבור הרוכבים מחד, ממשיך לעלות מידי שנה, ומנגד, התשתיות עדיין אינן מותאמות לרכיבה בטוחה.
תאונות אופניים חשמליות סטטיסטיקה הפחדות זה לגמרי שנות התשעים
הדור של היום צריך להבין הכל
נושא אכיפת חוקי הבטיחות בקרב רוכבי האופניים החשמליות הוא נושא טעון. קל מאוד להיתקל בת"א בסצינות יומיומיות שבהן פקחים רודפים אחרי נהגי אופניים חשמליות שנוסעים במהירות ובשטחים שאינם מיועדים להם. במקרה אחר, ניתן להבחין במירמור וייאוש מצד נהגי הדו גלגלי הממונע, שסוברים כי הנהגת האכיפה כלפיהם פשוט אינה הוגנת. במצב זה מסתמן כי, כל עוד האכיפה לא תתבצע באמצעות מערכות אוטומטיות, האפקטיביות שלה פשוט תהיה נמוכה למדי.
ידוע כי לכל בעיה יש (בדרך כלל) יותר מפתרון אחד. על אף שנראה כי מתווה של אכיפה ע"י פקחים, די "פשט את הרגל", ישנה דרך אחרת לחנך ציבור הרוכבים והרוכבות. האבסורד הוא, ששכחנו כחברה את העובדה שמשמעות המילה "חינוך" אינה בהכרח "הפחדה". חינוך תמיד פועל בשני מישורים- תמריץ שלילי (אכיפה או "הפחדה" לצורך העניין) ותמריץ חיובי (הסברה).
ע"פ הגישה הידועה כ"כלכלה התנהגותית"- תמריצים חיוביים מכילים פוטנציאל רב יותר שבאמצעותו יוכל הפרט ו/או הכלל לבצע שינוי בהתנהגותו *מרצון*. דוגמאות לשימוש בעקרון זה כולל למשל, הסברה; מתן מידע לרוכבי האופניים החשמליות על ההשפעה שיש להתנהגותם, המחשה ויזואלית של נזק או תועלת, סימולציה של רכיבה נכונה תוך עידוד רכיבה כזו, ועוד. הפעלה מושכלת של תמריצים חיוביים, עשויה להשפיע לחיוב על התנהגותם של רוכבי הדו גלגלי הממונע ולהקטין באופן ניכר את מספר התאונות אופניים חשמליות סטטיסטיקה והנפגעים בקרב הרוכבים. לא זו אף זו, מחקרים מקיפים שנערכו בנושא מגלים כי במרבית המקרים- הסברה יכולה להועיל יותר מאשר אכיפה.
רכיבה בטוחה לכולם!